Cukornlkli palacsintatszta
2005.05.15. 17:20
Hiba nzeldtem a neten, nem talltam ilyet. Ezrt lerom a sajt receptemet.
Itthon mindig cukor nlkl csinljuk a palacsintt. Ezt szoktuk vadtani klnfle dolgokkal.
Hozzvalk:
Nem szoktuk dekzni a lisztet, ezrt csak kb-re tudom mondani, 25-30 dkg liszt.
1 db egsz tojs.
Csipet s.
Kevs olaj
Annyi tej, amit felvesz, vagyis, hogy follyon, de ne legyen hg.
Folykony destszer, zls szerint. Minl desebben szereted, annl tbbet tgy bele, de kzben kstolgasd, nehogy aztn tl des legyen!
Tedd bele az sszes hozzvalt (a tejet s a lisztet kivve) egy tlba. Keverd ssze. Majd tedd hozz a lisztet s annyi tejet h ne legyen folykony a tszta, de el lehessen dolgozni. Addig kerevd mg nem lesz csommentes. Engedd fel annyi tejjel mg folykony s sr nem lesz. n gpihabvervel szoktam sszekeverni. gy nem is lesz csoms s gyorsan ssze is lehet lltani.
Ha klnleges palacsintatsztra vgysz, tgy bele vagy vaninlincukrot vagy vanlia aromt (persze ms aromt is tehetsz bele). Mg finomabb lesz ha finomra darlt di s mogyor keverket keversz bele. Ekkor ajnlatos kicsit tbb destszert beletenni.
A tltelket pedig te talld ki:) A cirtomos-trs tltelk a legfinomabb, ezt is csinlhatod cukor nlkl.
Remlem zleni fog! Ha valami gondod van vele rd meg a Vendgknyvbe! Sok sikert s jtvgyat!
|