Cssztatott palacsinta
2005.05.15. 16:58
Hozzvalk...
Hozzvalk:
ngy tojs 5 dkg cukor 5 dkg vaj 3,5 dl tej 12 dkg liszt porcukor reszelt citromhj vagy darlt mandula a stshez olaj
Elkszts:
A tojsok srgjt a cukorral meg a vajjal habosra keverjk, hozzadjuk a lisztet, a tejjel felengedjk, vgl beletesszk a tojsok fehrjbõl vert kemny habot is.
Megforrstott olajban a palacsintknak mindig csak az egyik felt stjk meg (vastag palacsintkat kell stni ebbõl a habos, knnyû masszbl) s tûzll tlra egyms fl cssztatjuk lgy felkkel flfel. Ezt a lgy, krmes rszt meghinthetjk vanlis cukorral, de megszrhatjuk cukorral elkevert reszelt citromhjjal vagy cukros darlt mandulval is. A stõben tforrstjuk, de nem pirtjuk meg.
gy szeleteljk, mint a tortt.
|