Sonks szarvacskk
2005.05.15. 16:52
Hozzvalk...
Hozzvalk:
20 dkg tr 20 dkg liszt 20 dkg vaj 1 tojssrgja 1 csipet s 20 dkg sonka 1 tojs tej
Elkszts:
A trt, a lisztet, a vajat, a tojssrgt s a st tlba tesszk s jl sszekeverjk. Cipt formlunk belõle s hideg helyre tesszk.
A sonkt kockkra vgjuk.
A tsztt lisztezett deszkn 2 cm vastagsgra nyjtjuk. les kssel 10x10 cm-es ngyzetekre vgjuk, majd a ngyzeteket tlsan megfelezzk.
Minden hromszgre tesznk egy kis sonkt.
A hromszgeket gy fordtjuk, hogy a kt 10 cm-es oldaluk legyen lent, illetve jobb oldalon. Jobbrl indulva, az alja vonalt kvetve feltekerjk (gy kapunk szarvacska formkat.) Stõpaprral blelt stõlapra tesszk. A tojst felverjk, sszekeverjk kevs tejjel s ezzel kenjk meg a szarvak tetejt.
170-ra elõmelegtett stõben 20 percig stjk.
Tipp!
Sonka helyett ementli sajtot is hasznlhatunk tltelknek.
|