Srkifli
2005.05.15. 16:45
Hozzvalk...
Hozzvalk:
50 dkg liszt 25 dkg margarin 2 dkg lesztõ egy kvskanl szalklia 15 dkg trapista sajt 1 evõkanl s 4 tojs kevs tej
Elkszts:
Az lesztõt kevs tejben felfuttatjuk, a margarint a liszttel, sval, szalklival elmorzsoljuk, beletesszk a reszelt sajt felt, majd egy egsz tojssal s 2 tojs srgjval, az lesztõvel s kevs tejjel sszegyurjuk.
Fl rig meleg helyen kelesztjk, jbl sszegyurjuk, s kis cipkat formlunk belõle (kb. 6-8). A cipkat egyenknt kerekre nyjtjuk, tlsan tvgva 12 rszre szabjuk, s a cikkeket szlrõl feltekerjk. A kis kifliket tojs srgjval megkenjk, reszelt sajttal megszrjuk, s forr stõben vilgossrgra stjk. Sokig puha marad.
|