"jszaks" trpogcsa
2005.05.15. 16:39
Hozzvalk...
Hozzvalk:
50 dkg liszt 25 dkg tr 3 dkg lesztõ 1 kocka Rma 1 pohr tejfl 1 tojs s
Tetejre kenshez:
Tojssrgja
Szrshoz:
Reszelt sajt
Elkszts:
Az ttrt trt elkeverjk a liszttel. Elmorzsoljuk benne a Rmt s a lereszelt lesztõt. Hozzadjuk a felvert tojst s a tejflt. Sval zestve a tsztt jl sszedolgozzuk.
Egy jszakra hûtõbe lltjuk. (Ezrt a legjobb a tsztt elõzõ este sszelltani.) Msnap kinyjtjuk, majd a szoksos mdon hajtogatjuk, legalbb hromszor. A hajtogatsok kztt kb. 30 percet pihentetjk a tsztt. Utoljra ujjnyira nyjtjuk, tetejt tojssrgjval megkenjk, reszelt sajttal megszrjuk, majd pogcsaszaggatval kiszaggatjuk. (Derelyevgval rudakat is vghatunk.) Forr stõben szp pirosra stjk.
|