Zabpelyhes-csokis keksz
2005.03.19. 18:52
Hozzvalk...
Hozzvalk:
Hozzvalk (1 pohr = 250 ml): 20 dkg margarin, 1 pohr cukor, fl pohr barna cukor, 2 tojs, 1 csomag vanlis cukor, 1,5 pohr liszt, 1,5 teskanl szdabikarbna, 2 pohr zabpehely, 2 pohr zabpehelyliszt, 1 tbla sszetrt csokold, 1 pohr mazsola, 1 csipet s, 2 teskanl gymbrpor.
Elkszts:
Egy tlba tegyk a margarint, majd elektromos habvervel addig keverjk, mg habos nem lesz. Utna tegyk bele a ktfle cukrot, vanlis cukrot, majd ezzel is keverjk pr percig. Egyenknt ssk bele a tojsokat, ha jl sszedolgoztuk, adjuk hozz a liszttel sszekevert szdabikarbnt, st, majd a zabpelyhet, zabpehelylisztet, gymbrt, mazsolt s a csokoldt. Keverjk jl ssze.
Egy stlapra tegynk stpaprt, majd kanllal halmozzunk di nagysg halmokat. Vigyzzunk, hagyjunk kzttk helyet, mert stskor kiss szt fognak folyni.
Elmelegtett stben 140-150 fokon sssk 15-20 percig. Ha kihlt, jl zrhat vegekben vagy dobozban sokig eltrolhatjuk. Fszerezhetjk mg fahjjal, mzes stemny fszerkeverkkel, cukrozott narancshjjal, de hasznlhatunk ksztshez fehr csokoldt is.
Elksztsi id: 20-40 perc
Elkszts mdja: stben sts
|