Kkuszos-csokis keksz
2005.03.19. 18:49
Hozzvalk...
Hozzvalk:
Hozzvalk (pohrban vannak megadva, egy 250 ml-es pohr vagy mredny segtsgvel mrjk ki az anyagokat): 1 s 2/3 pohr liszt, 1 teskanl stpor, 0,5 teskanl szdabikarbna, 1 csipet s, 200 g margarin, 3/4 pohr barnacukor, 1/3 pohr kristlycukor, 1 csomag vanlis cukor, 1 tojs, 2 tbla tejcsokold, 1 pohr kkuszreszelk, 1 pohr durvra sszetrt di.
Elkszts:
Tegyk egy tlba a margarint, adjuk hozz a cukrokat, s elektromos habvervel addig keverjk, mg knny, habos nem lesz. ssk bele a tojst, majd adagoljuk hozz a liszt, s, stpor s a szbadikarbna keverkt. Vgezetl a szraz serpenyben megpirtott kkuszreszelket, a durvra sszetrt dit s a kis darabokra trdelt csokoldt is dolgozzuk bele.
Tegynk stpaprt egy stlapra, majd dinyi halmokat tegynk egyms mell. Vigyzzunk, hagyjunk legalbb hrom centimter tvolsgot kzttk, mert stskor kiss sztfolynak.
Elmelegtett stben 150-160 fokon sssk 8-10 percig.
Ha kihlt, jl zrhat dobozban vagy nagy befttes vegben sokig eltarthat.
Elksztsi id: 20-40 perc
Elkszts mdja: stben sts
|