Bajor torta
2005.03.19. 18:46
Hozzvalk...
Hozzvalk:
25 dkg Krmalap, 2 db kerek kakas piskta tortalap, 0,5 dl cseresznyeplinka vagy -likr, 12 dkg tcsokold, 1 veg kimagozott meggybeftt, 1 csomag vanliaz pudingpor, 15 dkg porcukor, 1/2 csomag habfixl, 1 dkg kakapor, 5 dl tejszn.
Elkszts:
A pisktt hrom lapra vgjuk s meglocsoljuk a likrrel vagy plinkval. A meggybefttet lecsepegtetjk, a levvel megfzzk a pudingport, majd lehtjk. A langyos pudinghoz hozzadjuk a porcukorral kihabostott Krmalapot, majd habvervel jl eldolgozzuk. A negyedt flretesszk a torta bevonshoz. A tejsznt sszekeverjk a habfixlval, kemny habb verjk s egy keveset flretesznk a dsztshez. A maradkhoz vatosan hozzkeverjk a kakaport. A pudingos krmmel megkenjk az als tortalapot s rtertjk a meggy felt. Rhelyezzk a msodik tortalapot, a kakas habbal megkenjk s a meggy msik felt belenyomkodjuk. A harmadik lapot rtertjk, a flretett krmet habzskba tltjk, bevonjuk vele a torta tetejt s oldalt. A flretett tejsznhabbal s meggyszemekkel dsztjk.
Elksztsi id: 20-40 perc
Elkszts mdja: fzs
|