Csokidarabks keksz
2005.03.13. 18:39
Hozzvalk:....
Hozzvalk: 30 deka liszt 1/2 kvskanl szdabikarbna 1/2 kvskanl stpor 20 deka tcsokold 20 deka vaj 20 deka kristlycukor vagy stcukor 10 deka barnacukor 1 tojs Elkszts: Bekapcsolom a stt 160 fokra. Elsknt sszekeverem a lisztet a szdabikarbnval s a stporral. Majd aprra vgom az tcsokit gy, mintha petrezselymet aprtank. Aztn robotgppel habosra keverem a megpuhtott vajat a kristly- s a barnacukorral. Ha mr szp aranyszn, hozztm a tojst s ezt is alaposan eldolgozom benne.
Most jhet a tszta sszelltsa. A cukros-tojsos vajba beleszrom a lisztkeverk s a csoki 1/3-t, majd fakanllal elkeverem. Azrt csak ennyit ntk bele, mert a tbbit mr kzzel fogom sszegyrni. Teht, ha az els adaggal kszen vagyok, jhet a lisztkeverk s csoki maradka, felgyrm az ingujjamat, s mr gyrom is a tsztt. Ha elkszlt a keksz tsztja, a tsztt beteszem a htbe pihenni. Ha a mlyhtbe teszem, akkor elg neki 15 perc, ha a fenti htrszbe teszem, akkor akr bent maradhat fl rra is. (Egybknt ez a keksz tszta a htben elll akr 1-2 htig is, s elg mindig csak annyit kiformzni belle, amennyi elfogy.) A pihenid elteltvel 4 centis golykat formzok a tsztbl, s egymstl j tvol elhelyezem ket a stpapros tepsire. Mindegyiket megnyomom egy pohr aljval, hogy kicsit sztterljenek. 12 perc alatt szp barnra slnek. Kellemes nyammogst:)
|